Over ons


Geschiedenis

Berendsen Collection bestaat al zo'n 56 jaar. Op 1 juni 1964 is Frans Berendsen begonnen met de productie van gestoffeerde kwaliteitsmeubelen.

 

Na enkele verhuizingen komt Berendsen terecht aan de Einsteinstraat in Lichtenvoorde. Met een nieuw pand wordt verwacht enkele decennia vooruit te kunnen. De vraag naar eigentijdse meubelen wordt alsmaar groter, tevens is er in deze tijd behoefte aan een showroom . In 1990 wordt er een nieuwe hal geplaatst. Zo kan Berendsen verder groeien en kunnen ze gebruik maken van een showroom die bij de fabriek gevestigd is.

 

In 1997 komen Sharon en Ronald Elschot in de zaak werken. Samen met hen wordt de collectie en de capaciteit van het bedrijf verder uitgebouwd.

 

Per 1 januari 2015 verhuisd Berendsen Collection naar de Buys Ballotstraat te Lichtenvoorde. In het nieuwe pand gaat Berendsen zich volledig richten op maatwerk en de productie van de eigentijdse meubelen. Om dit zo efficiënt mogelijk in te richten is er bewust voor gekozen om hier geen showroom bij te maken. Onze (nieuwe modellen) presenteren wij u graag via beurzen.

 

Missie

Berendsen Collection streeft ernaar om voor een betaalbare prijs, kwaliteitsmeubelen te maken met uitsluitend duurzame materialen.